Almacen-de-Amazon-en-San-Fernando-de-Henares-en-Madrid-e1349943608314
L’Institut Català del Sòl (Incasòl) ha signat l’adjudicació d’una parcel·la del polígon Mas Blau (al Prat de Llobregat) a la multinacional nord-americana Amazon, amb una superfície de 15 hectàrees i un cost de 30 milions d’euros. Segons que sembla, s’hi construiran oficines, una àrea comercial i restaurants.

El president de la Generalitat, Artur Mas; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila; el d’Empresa i Ocupació, Felip Puig; i el director de l’Institut Català del Sòl, Francesc Damià Calvet, han assistit a la signatura de l’adjudicació.
L’any passat ja es va dir que Amazon tenia interès per aquests terrenys, i el mes passat es va saber que en tenia l’opció de compra. Amb tot, el contracte de compra-venda encara restà condicionat a l’aprovació d’una modificació del Pla General Metropolità per a satisfer la petició de l’empresa de construir fins a una alçada de dinou metres. Segons l’Incasòl, la modificació ja ha superat un seguit de tràmits administratius i li falta poc per a ser aprovada.
En un comunicat enviat aquest migdia, Amazon s’ha mostrat molt satisfeta amb l’adjudicació, i ha subratllat que tenia molt d’interès a continuar expandint la seva xarxa logística europea.
Satisfacció del govern
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha celebrat aquesta nova inversió estrangera d’una gran multinacional. I ha recordat que era ‘radicalment fals’ que la inversió estrangera fugís del país a conseqüència del procés independentista, com s’afirma en segons quins medis. El president ha parlat de les xifres rècord d’inversió estrangera que Catalunya té precisament ara.