dimarts, 1 de març del 2016

Les 5 marques de mòbil més venudes

la dada de la setmana

Les 5 marques de mòbil més venudes

El 2015 es van vendre 1.430 milions de telèfons intel·ligents, segons la consultora IDC

Tres marques xineses entre les cinc més venudes

Cada divendres oferirem la dada de la setmana, una xifra curiosa sobre una qüestió clau de la setmana

El Mobile World Congress assoleix rècord d'assistència i es queda a Barcelona

| 26/02/2016 a les 16:43h
Aquesta setmana Barcelona ha estat l'escenari del Mobile World Congress, on més de 100.000 assistents han conegut les principals novetats del sector dels telèfons intel·ligents. L'any 2015 s'han venut 1,43 milions de mòbils al món, el que suposa un increment de l'11% respecte l'any anterior, segons les previsions de consultora International Data Corporation (IDC).

Un estudi de Gartner indica que el Samung continua liderant el mercat, amb una quota de mercat del 23,7% i més de 83 milions de vendes el 2015. La segueix Apple, amb un 13,1% del total de les vendes i amb més de 46 milions d'iPhones venuts. La resta del top-5 l'ocupen marques xineses: Huawei, Lenovo i Xiaomi.
 
 
Noves empreses aposten pel comerç just
L'organització Electronics Watch denuncia que les principals comercialitzadores de telèfons mòbils produeixen a països asiàtics com la Xina on hi ha unes correctes condicions laborals. En aquests països a més a més, s'utilitzen materials conflictius procedents del Congo.

Entrevistat per NacióDigital, Miquel Ballester, Responsable de Producte i d'Innovació de l'empresa Fairphone, destaca la problemàtica dels minerals conflictius de l'Àfrica central utilitzats per fabricar mòbils. Tot i que "avui en dia és impossible controlar els 30 materials que es fan servir per fabricar un mòbil", la prioritat de Fairphone és fabricar mòbils justos evitant l'ús de materials conflictius.

Aquesta empresa holandesa ha venut 60.000 mòbils. Una xifra encara relativament ínfima en comparació amb les vendes marques com Samung o Apple. Una xifra que obre el camí a un nou model més sostenible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada