dimecres, 4 de novembre del 2015

Rajoy assumeix el control dels fons per a Catalunya

Rajoy assumeix el control dels fons per a Catalunya

El president espanyol decidirà el com i el quan dels propers pagaments a la Generalitat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy   |   Europa Press
El president espanyol, Mariano Rajoy, ha decidit assumir el control dels fons per a Catalunya. Segons publica avui el diari 'El Mundo', Rajoy vol centralitzar totes les decisions financeres que afectin a Catalunya, precisament en ple procés sobiranista. D'aquesta manera, ha assumit el control dels passos a seguir en les noves transferències de fons a Catalunya.

Fonts governamentals consultades per 'El Mundo' assenyalen que el secretari d'Estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, està treballant en els darrers dies en un replantejament del FLA per garantir que el finançament que rep a interès zero la Generalitat vagi destinat exclusivament als serveis públics i no a altres apartats.

A més, aquestes fonts també assenyalen que no està en l'agenda deixar de finançar Catalunya, però sí assegurar millor que fins ara la destinació del suport financer estatal. Deixar sense liquiditat a Catalunya seria a més perjudicial per a tot l'Estat espanyol, ja que els mercats financers constatarien un impagament en un territori clau i posarien en dubte la solvència de tot el país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada