dilluns, 9 de novembre del 2015

Sant Carles de la Ràpita estudia obrir una ruta marítima xàrter amb les Balears

Sant Carles de la Ràpita estudia obrir una ruta marítima xàrter amb les Balears

L'Ajuntament també planteja la possibilitat que companyies de grans iots hi facin escala en les seves rutes pel Mediterrani

| 09/11/2015 a les 23:14h
Especial: Territorials
 
Creueristes al port rapitenc a bord de l'Star Flyer. Foto: Sofia Cabanes

Des de fa dos anys, el port comercial de Sant Carles de la Ràpita és escala del creuer Star Flyer, un projecte que ha permès al municipi del Montsià obrir nous mercats turístics. Ara aspira a consolidar-los amb l’obertura d’una ruta marítima xàrter amb les illes Balears i també amb la possibilitat que companyies de grans iots hi facin escala en les seves rutes pel Mediterrani.

Així ho ha avançat la regidora de Turisme, Rosa Anglès: “Estem coordinant aquesta nova línia de connexió amb les Balears, que també creiem que seria molt bona per a la nostra destinació, perquè aproparia les Illes al Delta de l’Ebre i a Sant Carles de la Ràpita". Segons ha detallat Anglès, els vaixells amb què es realitzarien els desplaçaments tipus xàrter a les Balears tenen una capacitat baixa “són embarcacions que admeten un màxim de 20 persones” i s’inclourien en la contractació de paquets turístics especials, com viatges tancats des del Delta cap a les Illes, o a l’inrevés, o altres tipus d’ofertes, com ara viatges de comiats de solters o celebracions. “De moment, estem treballant les propostes amb dues companyies, però no podem avançar res més, perquè ho estem estudiant”, afegeix la regidora. Els desplaçaments xàrter -aquells en què es lloga una embarcació a una companyia que no se cenyeix a les rutes comercials- “es podria fer des de la Marina Sant Carles o dels d’un altre Port que habilitaria Ports de la Generalitat”, concreta Anglès.

Pel que fa als grans iots, són un tipus d’embarcació amb una capacitat molt menor a la dels creuers comercials que circulen pel Mediterrani, però estan destinats a un públic amb una alta capacitat adquisitiva, en la mateixa línia que l’Star Flyer, el veler de luxe que des de fa dues temporades fa escala a la Ràpita. En aquest cas, però, el projecte sembla que està més verd.

El municipi, però, no descarta, aconseguir ser escala de més creuers de petita capacitat: “Continuem anant a totes les fires de creuers per intentar ampliar l’arribada de noves companyies. Hem estat presents darrerament a Alemanya”. Tanmateix, el calat limita a “entre 6 i 8” les companyies que podrien arribar al port rapitenc. “Les perspectives són que alguna d’aquestes companyies canviï la ruta i aposti per la Ràpita. La satisfacció de tots els visitants que vénen dels creuers és molt satisfactòria, valoren molt el territori com a destinació turística diferenciada i esperem que això sigui un factor important per atraure més companyies”, sentencia Anglès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada